Voor ouders

De avond was na een kwartier al geslaagd!

Opvoedworkshop thuis

In een vertrouwd gezelschap op een ontspannen manier nieuwe ideeën opdoen over opvoeden? Onder het genot van een drankje ervaringen uitwisselen met andere ouders? Organiseer een opvoedworkshop bij je thuis!
Breng een groep van minimaal 8 ouders bij elkaar bij jou thuis. Denk bijvoorbeeld aan een groep ouders van de school of sportvereniging van je kind. Pauline zorgt voor een afwisselende bijeenkomst vol nieuwe informatie, interactieve oefeningen, praktische adviezen en tijd voor het uitwisselen van ervaringen. Uiteraard afgestemd op de vragen en thema’s waar jullie zelf mee aan de slag willen.

Voorbeelden van zulke thema’s zijn:

  • Positief Opvoeden, hoe doe je dat?
  • Omdat ik het zeg!? Over regels en grenzen
  • Eten, ja gezellig!? Over eetgedrag van kinderen
  • Kom op! Over weerbaarheid van kinderen tussen 4 en 12 jaar
  • Pesten, live en on-line. Voor ouders met kinderen van 8-14 jaar

Oudertraining Positief Opvoeden

Loop je bij het opvoeden van je kind op meerdere terreinen tegen problemen op? Bijvoorbeeld omdat je kind structureel niet luistert en je voortdurend strijd aan het voeren bent? Wil je nieuwe opvoedvaardigheden leren om ander gedrag bij je kind te stimuleren? En ben je benieuwd hoe andere ouders met dergelijke situaties omgaan? Dan is de Oudertraining Positief Opvoeden iets voor jou.

Deze training bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur, waarin je het volgende leert:

  • Herkennen wat de oorzaken kunnen zijn van ongewenst gedrag bij je kind
  • Gewenst gedrag bij je kind stimuleren
  • Omgaan met ongewenst gedrag van je kind
  • Opvoedingsvaardigheden ontwikkelen die effect hebben op je kind
  • De ontwikkeling van je kind stimuleren

De training is met name geschikt voor ouders met algemene opvoedvragen die op meerdere terreinen spelen. De training biedt handvatten die je in bijna elke opvoedsituatie kunt gebruiken. We werken daarbij volgens de methode Triple P.

Tijdens de groepsbijeenkomsten werken we aan de hand van filmpjes met situaties uit de praktijk. Ook krijg je een praktisch werkboek, waar­mee je vanaf de eerste bijeenkomst thuis aan de slag gaat. Hier staan opdrachten in die je helpen de vaardigheden onder de knie te krijgen.
Na vier bijeenkomsten ga je drie weken lang thuis aan de slag. Wekelijks belt Pauline je, om samen te bespreken wat goed gaat en waar je nog tips bij nodig hebt. Tijdens de vijfde (slot)bijeenkomst bespreken we wat je bereikt hebt en hoe je dit in de toekomst kunt vasthouden.

De training vindt plaats op maandagavonden. Locatie is Molslaan 121 in Delft. De groep bestaat uit minimaal zes en maximaal acht deelnemers.

Pauline geeft deze training ook op locatie bij GGZ, CJG of Wijkteam

Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Pauline.

 

Ik herkende heel veel in de verhalen van andere ouders. Dat hielp.

Powered by RealGen | Privacy Policy