Voor ouders

“Mijn kind is onhandelbaar als hij terug komt van een weekend bij zijn zijn vader.”

Coachingsgesprekken voor ouders

Na een echtscheiding blijf je samen ouders van je kinderen, terwijl je geen partners meer bent. Het is op zijn zachtst gezegd niet eenvoudig om uit te vinden hoe je dat ouderschap vormgeeft. Bovendien kunnen kinderen na de scheiding reageren op een manier waar je maar moeilijk raad mee weet. Of je nieuwe relatie zorgt voor extra spanningen.
In dit soort situaties is het fijn om in één of meer coachingsgesprekken met Pauline van gedachten te wisselen. Samen met je ex-partner, je nieuwe partner, of alleen. We bekijken met elkaar waar knelpunten liggen. Maar vooral welke mogelijkheden er zijn om weer verder te kunnen.

Gespreksavonden: gescheiden opvoeden en opvoeden in een samengesteld gezin

Opvoeden is altijd een hele klus. Hoe je dat doet als je gescheiden bent en hoe je omgaat met alle veranderingen moet je vaak zelf maar uitvinden. Wanneer je een nieuwe relatie krijgt en jullie beide gezinnen zich samenvoegen, kan opvoeden heel gecompliceerd zijn.
In een serie van drie avonden van twee uur ga je met maximaal 8 gescheiden ouders in gesprek. Aan de hand van vragen en oefeningen praten we over gescheiden zijn en verder gaan met opvoeden van je kinderen. Of over opvoeden in een samengesteld gezin, en de specifieke problemen die dat met zich meebrengt.
Pauline behandelt (praktische) informatie over het onderwerp, en er is veel ruimte voor informatieuitwisseling en leren van elkaar.
De ervaring leert dat veel ouders er aanvankelijk tegenop zien om aan wildvreemden over zichzelf te vertellen. Er ontstaat echter bijna altijd een sfeer van vertrouwelijkheid waarin ieder op zijn of haar eigen manier kan deelnemen aan de gesprekken.

Ben je geïnteresseerd? Bel of mail dan voor meer informatie of een afspraak. 

“Hoe ga ik om met de kinderen van mijn nieuwe partner? Ze vinden dat ik mijn eigen kinderen voortrek.”

Powered by RealGen | Privacy Policy