Voor kinderen

Ik weet nu hoe ik kan zeggen dat ze moeten stoppen met ruzie maken.

 

KIES-groep

Kinderen in een echtscheidingssituatie zijn vaak op zoek naar een luisterend oor, steun en handige tips. Naar het uiten van boosheid of verdriet zonder bang te hoeven zijn dat hun vader of moeder er last van heeft, of hen niet meer lief vindt. Dat vinden ze in de KIES-groepen die Pauline begeleidt.
KIES-groepen zijn speel-en praatgroepen van max. 10 kinderen die op school of jeugdhulporganisatie worden aangeboden. Kinderen komen 8 keer een uur bij elkaar om te spelen en praten over de scheiding. Ze leren hun gevoelens herkennen en hanteren. Samen met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt, leren ze oplossingen vinden voor lastige situaties die de scheiding voor hen oplevert. Het resultaat: betere communicatie tussen ouder en kind, het kind gaat beter in z’n vel zitten, kan zich beter concentreren en wordt rustiger. Zowel thuis als op school heeft het kind daar profijt van.
KIES-groep op school: onder schooltijd, samen met kinderen van dezelfde school. Vraag Pauline of er op de school van je kind KIES wordt aangeboden.
KIES-groep bij Pauline: Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4 kinderen) wordt een KIES-groep gestart.

Individuele KIES begeleiding

Soms laat je kind na de scheiding met zijn of haar gedrag zien dat het niet goed gaat: druk, overprikkeld, ongeconcentreerd, dwars of juist heel teruggetrokken en stil. Met behulp van het programma “KIES voor mij” helpt Pauline je kind met (h)erkennen van de gevoelens die bij een scheiding horen. Tijdstip en aantal bezoeken zijn in overleg, afhankelijk van wat je kind nodig heeft.

Ben je geïnteresseerd? Bel of mail dan voor  informatie.

Als ik bij mama ben dan mis ik papa en als ik bij papa ben dan mis ik mama

Powered by RealGen | Privacy Policy