Positief opvoeden

Dat zo’n simpele tip zoveel effect heeft…

Positief opvoeden is een term die tegenwoordig veel voorbij komt. Ook Pauline maakt in haar praktijk veel gebruik van deze methode. Maar wat is het nu eigenlijk?

Wanneer er gesproken wordt over Positief Opvoeden wordt bijna altijd gerefereerd naar de Triple P methode. Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma en is bedoeld voor ouders met kinderen van 0 – 12 jaar. Het is een gevarieerd ondersteuningsprogramma dat opvoeden makkelijker en plezieriger maakt. Een positieve opvoeding helpt kinderen bovendien om vaardigheden te ontwikkelen die ze later in hun leven nodig hebben.
Vijf basisprincipes van Positief Opvoeden

De vijf basisprincipes van Positief Opvoeden volgens de methode Triple P zijn:

  • Kinderen een veilige en stimulerende omgeving bieden

Kinderen die lekker spelen, vervelen zich niet en lopen minder kans gedrags­problemen te ontwikkelen. En; wanneer je huis veilig is ingericht hoef je minder te verbieden.

  • Kinderen laten leren door positieve ondersteuning

Positieve aandacht en aanmoediging door het geven van een complimentje motiveert een kind om nieuwe dingen te leren en zich te ontwikkelen. Tijd samen doorbrengen stimuleert de relatie tussen jou en je kind.

  • Een aansprekende discipline hanteren

Heldere instructies geven en snel reageren is belangrijk wanneer een kind zich niet goed gedraagt.

  • Realistisch verwachtingen hebben

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Een kind hoeft niet perfect te zijn. Ieder kind maakt fouten en doet dat meestal niet met opzet.

  • Goed voor jezelf zorgen

Ouders die zich goed voelen hebben meer energie voor hun kinderen. Daarom is het belangrijk als ouder  tijd voor jezelf te nemen. En iets leuks te doen, zoals sporten of tijd met vrienden doorbrengen.

Het programma is gebaseerd op vele jaren wetenschappelijk onderzoek en even zo lange ervaring in de begeleiding van gezinnen. Het programma heeft bewezen effectief te zijn. Pauline is gecertificeerd Triple P trainer.

Ik ben nu duidelijker, heb veel minder ruzie met mijn dochter.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met mij op!

Powered by RealGen | Privacy Policy