Opvoedcursus

Ben je op zoek naar een opvoedcursus omdat je in de opvoeding van je kind op meerdere terreinen tegen problemen oploopt? Bijvoorbeeld omdat je kind structureel niet luistert en je voortdurend strijd aan het voeren bent? Wil je nieuwe opvoedvaardigheden leren om ander gedrag bij je kind te stimuleren? En ben je benieuwd hoe andere ouders met dergelijke situaties omgaan? Dan is de Oudertraining Positief Opvoeden iets voor jou.
Deze training bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur, waarin je het volgende leert:

  • Herkennen wat de oorzaken kunnen zijn van ongewenst gedrag bij je kind
  • Gewenst gedrag bij je kind stimuleren
  • Omgaan met ongewenst gedrag van je kind
  • Opvoedingsvaardigheden ontwikkelen die effect hebben op je kind
  • De ontwikkeling van je kind stimuleren

Triple P methode

Deze opvoedcursus is met name geschikt voor ouders met algemene opvoedvragen die op meerdere terreinen spelen. De training biedt handvatten die je in bijna elke opvoedsituatie kunt gebruiken. We werken daarbij volgens de methode Triple P. Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma en is bedoeld voor ouders met kinderen van 0 – 12 jaar.
Tijdens de groepsbijeenkomsten werken we aan de hand van filmpjes met situaties uit de praktijk. Ook krijg je een praktisch werkboek, waar­mee je vanaf de eerste bijeenkomst thuis aan de slag gaat. Hier staan opdrachten in die je helpen de vaardigheden onder de knie te krijgen. Na vier bijeenkomsten ga je drie weken lang thuis aan de slag. Wekelijks belt Pauline je, om samen te bespreken wat goed gaat en waar je nog tips bij nodig hebt. Tijdens de vijfde (slot)bijeenkomst bespreken we wat je bereikt hebt en hoe je dit in de toekomst kunt vasthouden.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met mij op!

Powered by RealGen | Privacy Policy