Hulp bij opvoeden

Loop je bij het opvoeden van je kind steeds tegen hetzelfde probleem aan en heb je behoefte aan opvoedingsondersteuning? Dan kan opvoedhulp bij jou thuis uitkomst bieden. Pauline van Soldt is een ervaren en gediplomeerde jeugdhulpverlener en gezinsbegeleider. Zij is gecertificeerd Triple P trainer en KIES coach.

Kennismaking, observatie, advies en evaluatie

Opvoedingsondersteuning begint altijd met een kennismakingsgesprek. Telefonisch en indien gewenst face-to-face. Na een intakegesprek en een observatiebezoek bij jou thuis, maken we samen een plan van aanpak dat aansluit bij je eigen opvoedstijl en bij de persoonlijkheid van je kind. Deze bezoeken nemen bij elkaar ongeveer 4 uur in beslag. Soms is dit al genoeg om weer zelfstandig verder te kunnen. Mocht het nodig zijn dan volgt een aantal adviesgesprekken. Tijdens deze gesprekken zoeken we samen naar praktische oplossingen. Gedurende het traject evalueren we regelmatig en waar nodig stellen we het plan van aanpak bij.

Aantal bezoeken

Pauline komt bij voorkeur langs op de momenten dat de situatie zich daadwerkelijk voordoet. Bijvoorbeeld tijdens het eten of tegen bedtijd. Wanneer er sprake is van één opvoedvraag, zijn vier tot vijf bezoeken van een uur over het algemeen voldoende om het probleem aan te pakken. Wanneer er sprake is van meerdere, ingewikkelder, vragen tegelijkertijd, zijn over het algemeen acht tot tien bezoeken nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een kind met serieuze gedragsproblemen of een stoornis, zoals ADHD of autisme. Wanneer blijkt dat in jouw situatie meer of andere hulp nodig is, dan ondersteunt Pauline je bij het zoeken naar de juiste hulp. Zij heeft veel contacten met goede hulpverleners in de regio.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met mij op!

Powered by RealGen | Privacy Policy